Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verzorgende IG

BBL-opleiding

Wil jij graag werken en leren tegelijkertijd? Dan is ons BBL-traject verzorgende IG (VIG) iets voor jou!

Volg bij ons een BBL-opleiding tot verzorgende IG!

Het opleidingstraject bestaat uit een contract van 29,5 uur per week (minder uren zijn bespreekbaar), waarvan 5,5 uur per week vergoed wordt voor je schooldag. Eén dag per week ga je naar school (behalve in de vakanties) en hiernaast werk je 24 uur per week in de zorg volgens je dienstrooster. De opgedane kennis van school kan je dus meteen in de praktijk toepassen.

Wat doe je allemaal als verzorgende IG?

Je denkt mee over de kwaliteit van de zorgverlening van onze bewoners en/of cliënten, of dit thuis is of in een van onze locaties. Je helpt met de handelingen rond persoonlijke hygiëne, het verrichten van de dagelijkse bezigheden en je voert verpleegtechnische handelingen uit. Daarnaast werk je samen met verschillende collega’s, andere disciplines en ben je het aanspreekpunt van de familie en/of mantelzorgers. Als verzorgende IG verricht je dus verzorgende, verpleegtechnische en begeleidende taken bij bewoners en/of cliënten volgens de kernwaarden van Innoforte (Vakkundig, Verantwoordelijk, Vertrouwen, Verbonden).

Hoe verloopt het BBL-traject?

Het BBL-traject tot een verzorgende IG duurt gemiddeld 2 jaar. Tijdens dit traject ga je op zowel somatische als psychogeriatrische zorg binnen Innoforte werkervaring opdoen. Je maakt kennis met verschillende soorten zorg en kunt eventueel ook ervaring opdoen bij de thuiszorg. We willen je graag breed opleiden en daarom streven we ernaar om je ook met een andere doelgroep in het werkveld kennis te laten maken.

De opleiding volg je bij één van onze samenwerkingspartners:

Waar moet ik rekening mee houden?
Onze collega’s die eerder een BBL-opleiding tot verzorgende IG hebben gevolgd, zijn hier erg positief over. Je leert veel in korte tijd. Maar je bent hard aan het werk en moet tegelijk ook nog schoolwerk doen. Hou er dus rekening mee dat dit best wat inspanning van jou vraagt!

Wanneer kan ik beginnen met de opleiding?

De opleiding begint een paar keer per jaar. Wij kijken daarom graag met jou of je in aanmerking komt en wanneer je zou kunnen starten.

Uiteraard hoort er ook een salaris bij je leer-werktraject. Dat regelen we volgens de cao Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg (VVT).

Kom ik in aanmerking voor dit traject?

Je komt in aanmerking voor het BBL-traject tot verzorgende IG als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • Je hebt een vmbo-diploma in een van deze richtingen: kaderberoepsgericht, gemengd of theoretisch.
  • Je hebt een diploma van de mavo, het lbo of vbo.
  • Je hebt een mbo-diploma niveau 2 en/of 3.
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.

Ook moet je een verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen aanleveren. De gemaakte kosten krijg je bij in dienst treden terug op je rekening gestort.

Interesse of wil je meer informatie?

Dat is leuk om te horen! Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.
Je kunt ons bereiken door contact op te nemen met:

Meteen solliciteren?

Vul dan het onderstaande formulier in. We lezen graag een korte motivatie; waarom wil jij werken en leren bij Innoforte? Wie ben jij? En wat trekt je aan in de zorg?

Wij zijn nieuwsgierig naar jou!

*
*
*
*
*
*
*
*